Vatsatanssi: Muinainen ja heijastava tanssilaji

Vatsatanssi: Muinainen ja heijastava tanssilaji

Vatsatanssi on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista tanssityyleistä maailmassa. Se on muinaista taidetta Egyptille ja muille Lähi-idän kulttuureille, mutta siitä on tullut myös viihdettä lännessä.

Katsotaanpa tällä sivulla vatsatanssin historiaa, tarkoitusta ja useita versioita, jotka luotiin ajan myötä ja ympäri maailmaa. Alta löydät myös Studio Club Mueve-vatsatanssituntien hinnat ja aikataulut.

Mikä on vatsatanssi?

Vatsatanssi tai arabialainen tanssi on länsimaistettu nimi. Molemmat kuvaavat muinaista Lähi-idän tanssia nimeltä Raqs Sharqi, joka tarkoittaa “itämaista tanssia” ja egyptiläistä ghawazi-tanssityyliä. Termi ”Vatsatanssi” oli ranskankielisen sanan danse du ventre englanninkielinen lause. Se oli ranskalaisen taiteilijan Jean-Leon Geromen 1864-maalauksen liukuva otsikko.

Vatsatanssi, toisin kuin latinalaiset tanssityylit, on yksilöllinen ja ekspressionistinen tanssityyppi. Siihen liittyy vartalon monimutkaisia ​​liikkeitä, kun tanssijat kiertävät vatsansa ja lonkansa. Uskotaan, että jatkuva harjoittelu voi auttaa ihmisiä menettämään painonsa, sävyttämään vatsalihaksia, parantamaan ryhtiään ja rentoutumaan.

Tarkoitus

Vaikka nykyajan ihmiset (etenkin miehet) ajattelevat vatsatanssia aistillisena tyylinä, sen todellinen ja alkuperäinen tarkoitus ei ole meille täysin selvä. Maalaukset ja päiväkirjat antavat kuitenkin käsityksen siitä, että vatsatanssi oli natiivi, vastaava ja hauska viihdemuoto sekä miehillä että naisilla alkuvaiheessa.

Ajatella vatsatanssia aistillisena tanssityylinä, kaikki sen liikkeiden ja kuluneiden vaatteiden takia, on saattanut johtua vahvasta misogynistisesta kulttuurista, jota meillä on tänään. Tai yksinkertaisesti, he käyttävät tätä muinaista taidemuotoa keinona perustella eroottisia fantasioita. Historiallisen, kulttuuritanssin katsominen nykyaikaisen tietämyksemme perusteella ei ole oikea ja eettinen tapa.

Vatsatanssi liikkuu

Vatsatanssilla ei ole meille konkreettista opaskirjaa. Mutta meillä on joitain liikkeitä, jotka ovat tunnettuja ympäri maailmaa.

  • Vatsarulla: Vatsarulla on paikka, jossa taivutat ja väännät vatsalihaksiasi niin, että vatsa liikkuu aaltomuodossa.
  • Lonkkarulla: Kun ylävartalo on suora, taivutat polvet laajaan asentoon ja siirrät sitten lantiota puolelta toiselle ja edestakaisin.
  • Shimmy: Polvet ovat taipuneet vuorotellen vasemmalle ja sitten oikealle. Kun he vuorotellen, vaihda vauhtia hitaammin nopeammin, kunnes lantiosi liikkuvat nopeasti ajoissa musiikin parissa.

Studio Club Mueve Vatsatanssitunnit

  • Aloittelijan taso
  • Keskitaso
  • Edistynyt taso

Aikataulu: Joka keskiviikko ja perjantai (klo 8.00-13.00 – 2 tuntia per taso).

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä studiomme alla olevien tietojen avulla.

Puh. Ei.+358 77 7777777+358 77 7777777
Sähköpostiabcd@StudioClubMueve.fi
OsoiteTorikatu 21-23, 90100 Oulu