Bachatan nousu ja tyylit: Aloittelijan opas

Bachatan nousu ja tyylit: Aloittelijan opas

Studio Club Mueve Bachatan tanssituntien oppitunti # 1 on tuntea tyylilaji ja ajan myötä syntyneet tyylit. Tältä sivulta opetamme sinulle Bachatan perustermit ja -liikkeet. Alta löydät myös Studio Club Mueve! Klubin Bachata-tanssin hinnat ja aikataulut. Olemme innoissamme nähdessämme sinua heiluttavan yhdessä Bachata-musiikin kanssa.

Mikä on Bachata?

Bachata on sosiaalinen tanssityyli, joka tuli Dominikaanisesta tasavallasta noin 1900-luvun alkupuolella. Liikkeiden virtaus perustuu Bachata-musiikkiin. Se johdettiin ensin Boleron, hitaassa tempoossa käytetystä latinalaisesta musiikista Kuubassa, ja sitten se tuotiin Dominikaaniseen tasavaltaan.

Bachataa tanssitaan kaikkialla maailmassa, sen vaiheet liittyvät yleensä Salsaan ja Tangoon, mutta jokaisella on selkeät erot. Bachatan alkuperäinen liike seuraa perusjaksoa, joka sisältää täyden 8 laskennan (tai kahdesti 4-vaiheisen ajoituksen) ja liikkuvan neliön sisällä. Tanssijat menevät: 1, 2, 3, napauta; 5, 6, 7, napauta. He napauttavat aina 4. ja 8. laskua. Hana on usein lantion popping tai jalkojen nostaminen, joten heidän polvensa ovat yleensä taipuneet koko tanssirutiinin ajan.

Tämän tanssin voi tehdä joko henkilö tai kumppani. Mitä tulee jälkimmäiseen, lyijy tekee “työntää ja vetää” käden ja käsivarren viestinnän. Suurin osa sivukumppanin liikkeistä tehdään alavartalon (vyötärö, lonkat ja jalkatyöt) läheisessä syleilyssä. Siksi Bachata näytti aistilliselta tanssilta.

Tanssityylit

Bachata Sensual

Bachatan aistillinen versio ei ollut Dominikaanisesta tasavallasta. Tätä mainostettiin Cadizissa, Andalusiassa, Espanjassa. Se on sekoitus tanssia ja teatteria. Liikkeet ovat enimmäkseen pyöreitä ja kehon aaltoja.

Mutta toisin kuin espanjankielisessä versiossa, jonka tarkoituksena oli osoittaa romantiikkaa, alkuperäinen Bachata antaa meille tarinan katkeruudesta ja sydänsärkyistä. Se näyttää yleisölle, kuinka henkilö suhtautuu huijaamisen ja / tai menettämisen jälkeen.

Läntinen

Länsimaalaisilla on yksinkertaisemmat puolelta toiselle -askelmat alkuperäisten laatikkovaiheiden sijaan. Tanssijat liikkuvat puolelta toiselle ja vaihtavat sitten uuteen suuntaan jokaisen napautuksen jälkeen.

Moderni

Toinen Espanjasta tullut versio on sekoitus Bachataa ja useita muita tyylejä, kuten Salsa, Tango, Ballroom ja monet muut. Mutta toisin kuin Salsa, Bachata on paljon hitaampi. Ballroom-Bachata antaa meille kilpailukykyisemmän rutiinin kuin sosiaalisen.

Studio Club Mueve Bachatan tanssitunnit

  • Aloittelijan taso: 3 oppituntia
  • Aloittelijan taso: 3 oppituntia
  • Keskimääräinen taso: 4 oppituntia:
  • Edistynyt keskitaso: 5 oppituntia
  • Edistynyt taso: 5 oppituntia

Aikataulut

Lauantaisin ja sunnuntaisin (8.00–17.00: 2 tuntia per taso)

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä studiomme alla olevien tietojen avulla.

COVID-19: n vuoksi studio on edelleen suljettu. Kiitämme sinua etukäteen kärsivällisyydestäsi.

Puh. Ei.+358 77 7777777+358 77 7777777
Sähköpostiabcd@StudioClubMueve.fi
OsoiteTorikatu 21-23, 90100 Oulu