Kahvakuulajumppa

http://mueveclub.fi/uploads//images/opettajatjatunnit//Iloiset kahvisjumppalaiset.jpg

Sirpan kahvakuulajumppatunnilla kahvakuulaillaan ja tehdään lisäksi lihaskuntoharjoitteita oman kropan avulla ja/tai jumppallojen kanssa. Tunnilla keskitytään pidempiin sarjoihin ja niissä voidaan käyttää normaalia kahvakuulailua pienempiä painoja. Tekniikan kehittyessä on vapaavalintaista, jos haluaa kasvattaa painoja isommaksi - sen voi jokainen henkilökohtaisesti itse valita.
Tunneittain on erilainen "koreografia" ja sitä tehdään erilaisilla tyyleillä.  Kuten paikallaan eri rytmissä tehdyt sarjat tai paikallaan kuntopiirinä tai sitten kokonaan kiertoharjoitteluna.
Keskitason tunnille tullessa olisi hyvä olla vähän tuntumaa kahvakuulailuun joko muualla hankittuna tai opettelun voi myös käydä studiollamme ajoittain järjestettävien perustuntien kautta. Tällä tunnilla on hieman ripeämpi vauhti ja jos ei ole koskaan aiemmin kahvakuulaharjoittelua tehnyt, niin välttämättä ei ehdi hyvin omaksua tekniikkaa ja saattaa tulla jopa pieniä vaurioita, jos tekee nopeasti virhellisiä liikkeitä.

Tekniikan oppiminen oikein ja turvallisuus tunneilla on pääasia ja sitähän kahvakuulailukin on, jos rauhassa opettelee tekniikan.
 
Jos sinulla on isompia nivelongelmia tai muita rajoittavia sairauksia, niin ennen tunnille tuloa olisi hyvä kuunnella lääketieteen ammattilaisen ohjeita, mitä voi tehdä ja mitä ei. On olemassa kuitenkin paljon liikkeitä, joita voidaan suorittaa, jos jotkut liikkeet eivät ole sallittuja.
Tervetuloa tunneille!.