Opettajat

MERI-TUULI HIRVONEN - Dancehall workshop

http://mueveclub.fi/uploads//images/opettajat//Meri-Tuuli.jpg

 Meri-Tuuli Hirvonen
 
On yksi suomalaisen dancehallin pioneereista, Suomen ensimmäisen dancehalliin erikoistuneen tanssikoulun, Bubblin’ Movesin perustaja ja Suomen pisimpään toimineen aktiivisen dancehall crewin, Bubblin’ Crew:n perustaja ja jäsen.  
 
Meri-Tuuli on opiskellut dancehallia 13 vuotta, saanut oppinsa Jamaikan parhailta dancehall-tanssijoilta ja opettanut lajia pian vuosikymmenen ajan.​ S​uuri osa Suomen dancehall-huipuista ja lajia opettavista ovat olleet Meri-Tuulin oppilaita (muun muassa kahden viime vuoden Dancehall Queen-kilpailun voittajat!).
Meri-Tuuli tunnetaan lajin autenttisen tyylin puolestapuhujana. Dancehall-kulttuuritietous kuuluu opetukseen tiiviisti; missiosta tarjota oppilaille enemmän taustatietoa syntyi Dancehall-tanssijan käsikirja ​Introduction to Dancehall
​ (Hirvonen, Kajander & Saartokoski, 2016). Opetuksessaan Meri-Tuuli painottaa foundationin ja tekniikan tärkeyttä autenttisen ja luonnollisen liikekielen löytämiseksi. Omista urheiluvammoistaan viisastuneena Meri-Tuuli kiinnittää erityisen paljon huomiota myös turvalliseen harjoitteluun.  
Vähintään yhtä olennaista on rento ilmapiiri ja ihmisten aito kohtaaminen tanssisalissa.
Oppinsa Meri-Tuuli on saanut pääosin Kingstonissa Jamaikalla, missä hän on treenannut säännöllisesti maailman parhaiden dancehall-tanssijoiden yksityisopissa (mm. Boysie Roses, Colo colo, Rifical Team, Elite Team, Latonya Style, Black Eagles, Shady Squad, John Bling, Supreme Blazers, Shakespeare, Ovaload Skankaz, Mystic Davis, BG Dancerz, Kimiko Versatile, Queen Latisha, Dance Xpressions, joitain mainitakseen).
“Missioni on tarjota selkeitä ja toimiviksi todistettuja työkaluja dancehall-tanssijana- ja kehittymiseen, niin että jatkossa opit nopeammin, helpommin ja vältyt vammoilta. Ja tietenkin autenttinen tyylisi häikäisee sekä itsesi että katsojat!”
Tällä hetkellä Meri-Tuuli ei opeta viikkotunteja ollenkaan, vaan työstää pääosin väitöskirjatutkimustaan dancehallista sekä tanssijoiden päänhuollon työkaluja (www.nowhere.fi) - mahdollisuus on siis voimassa ehkä vain NYT!  

Lue, mitä Dancehall-tanssijoilla ja -opettajilla on sanottavaa Meri-Tuulista:
 
Aino Tervo, Suomen Dancehall Queen 2018, dancehall-opettaja:
 
Meri-Tuuli on ollut dancehallin saralla itselleni merkittävin opettaja. Meri-Tuuli on opettajana ja persoonana helposti lähestyttävä ja lämmin, mutta myös tarkka ja erityisen asiantunteva. Suomesta ei helposti löydy dancehallin opettamisessa ja asiantuntevuudessa Meri-Tuulia pätevämpää! Erityisesti Meri-Tuuli on auttanut minua dancehallin tekniikan hahmottamisessa ja löytämisessä - ilman häntä en olisi varmasti ikinä tajunnut näitä asioita. Meri-Tuulin avulla
omaan tanssiinsa pystyy saamaan vahvan teknisen pohjan ja foundationin. Suosittelen todella lämpimästi Meri-Tuulin tunteja jokaiselle dancehall-tanssijalle ja -opettajalle!

Wilma Saartokoski, Suomen Dancehall Queen 2017, dancehall-opettaja:
 
“Sä oot erityisen hyvä inspiroimaan, innostamaan ja kannustamaan. Sun tunneille mä sillon vuonna 2010 halusin jäädä ja ottaa nimenomaan sun tunteja vaikka sen miljoona viikossa. Sun asiantuntevuus ja mukaansatempaavuus ja aito kiinnostus innosti.  
 
Sä oot koutsina kaikki nää vuodet kannustanut mua, antanut vinkkejä, uskonut muhun enemmän kun mä itse ja saanut mut myös vähitellen uskomaa hieman itseeni.
 
Mä oon niiiiin ylpeä, että oon saanut mun dancehall oppini ja innostuksen just sulta ja että sä vieläkin inspiroit mua. Mä oon niin kiitollinen siitä, että oot aina kannustanut mua kaikessa ja saanut mut tähän pisteeseen. Ja musta on niin siistiä, että saan tanssia samassa crewissä sun kanssa!!!!!